LAURA KITS – HOLY FOUNTAIN WATER

De Amerikaanse countrymuziek vormt de belangrijkste inspiratiebron voor de 30-jarige Nederlandse zangeres en songschrijfster Laura Kits uit Amsterdam. In 2017 debuteerde ze op plaat met de release van de zeven songs tellende ep “Skipper Canyon Road” en nu komt ze met haar eerste volwaardige plaat op de proppen. “Holy Fountain Water” is de titel van het twaalf tracks tellende album waarop ze een mooie mix brengt van vlot in het gehoor liggende countryrocksongs en typische countryballads.

De songteksten schreef Laura Kits allemaal zelf en voor het componeren van de bijhorende muziek kreeg ze de hulp van albumproducer en multi-instrumentalist Andrew Vroomans. In countryhoofdstad Nashville, Tennessee werd na de opname van het album in Den Haag het authentieke countrygeluid nagestreefd door de daar uitgevoerde mixing and mastering van deze plaat. Andrew Vroomans bespeelt haast alle instrumenten die bij deze songs te horen zijn, maar het drumwerk werd verzorgd door Ian Rijksen en Hubert Eggen speelde mee op gitaar, terwijl Bobby Bowlin waar nodig voor strijkerswerk op viool heeft gezorgd.

Voor de eerste single uit “Holy Fountain Water” werd geopteerd voor het nummer “Love And Danger” dat ook helemaal vooraan op deze cd staat en via de eerste video te beluisteren is. Intussen werd er met het maatschappijkritische liedje “How Much Is Your Heaven Worth” ook al een tweede single op de markt gebracht. Zeer recent verscheen al een derde single met het op de tweede video te horen rockliedje “’81 Chevy”.

Drie van de twaalf tracks op “Holy Fountain Water” zijn dus al op single verschenen, maar dat betekent zeker niet dat er niet nog meer hitpotentieel op dit debuutalbum van Laura Kits te vinden is. De hiervoor in aanmerking komende songs zijn “Human” en het stevig rockende “21”, maar vooral de emotionele ballad “Rosie” weet ons te bekoren en diep te ontroeren. Verder kunnen wij ook nog fijntjes genieten van het nummer “Black And Blue” over de ups-and-downs in de slecht aflopende liefde tussen twee jonge mensen en van de nostalgisch terugblikkende song “Photographs” waarbij herinneringen uit het verleden worden opgeroepen bij het bekijken van de afbeeldingen in een fotoalbum.

(valsam)


 

Artiest info
Website  
 

video